De-Eiken-Tafel is sponsor Giro di Kika

Wat is Giro di KiKa?

Giro di KiKa koppelt de sfeer en route van de Giro d’Italia aan een prachtig doel: de strijd tegen kinderkanker. Van 26 juni tot en met 1 juli 2016, 995 kilometer fietsen in zes dagen door de spectaculaire Dolomieten. Bekende Giro klassiekers als de Stelvio, Gavia en de gevreesde Monte Zoncolan zijn onderdeel van Giro di KiKa. Rijd mee met deze sensationele wielerronde in Noord-Italië voor kinderen met kanker. Met de diagnose kanker sterft nu nog één op de vier kinderen. Dat kan en moet beter, wij streven naar 95 procent genezing in 2025!

giro di kikaKika

Giro di Kika

Giro di Kika in het kort

  • Datum: 26 juni t/m 1 juli 2016
  • Start en finish in Bolzano
  • Zes dagen fietsen door Noord-Italië: o.a. de Dolomieten en Zuid-Tirol
  • 995 kilometer door spectaculair landschap
  • Italiaanse wielerklassiekers: Stelvio, Gavia, Monte Zoncolan
  • Topverzorging onderweg en ’s avonds
  • Individueel of als team deelnemen
  • Kies je eigen rustdag

Giro di Kika

Tot grote hoogte voor kinderen met kanker !
995 kilometer – 16.000 hoogtemeters

Iedereen weet dat kanker een onbarmhartige ziekte is en bijna iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die lijdt of heeft geleden aan kanker. Bij volwassenen is het al verschrikkelijk, maar wanneer een kind wordt getroffen door deze genadeloze ziekte is het nog aangrijpender. Wanneer je deze kinderen ziet met slangetjes in hun kleine lijfjes, hun kale koppies en uitgemergelde lichaampjes, dan krimpt je hart ineen.

Niet alleen de ziekte zelf maar ook de behandelingen (chemo, bestralingen en operaties) zijn een enorme aanslag op het lichaam en de geest. Dit is vreselijk zwaar voor de patiëntjes, hun ouders en verdere familie.

Wat zou het mooi zijn als dit anders zou kunnen. Efficiënter, humaner en doeltreffender door middel van de beste hulp, de beste medicijnen, de beste artsen en de beste behandelingen. Héél veel geld is nodig voor onderzoek en ontwikkeling van behandelmethoden en goede medicijnen.

Daarom sponsoren wij Giro di Kika 2016! We wensen Mark Smit van Tennisvereniging Heerhugowaard heel veel sterkte en alle kracht van de wereld om deze topprestatie tot een goed einde te brengen.

eiken tafel