HHW Cityrun

De-Eiken-Tafel sponsort runningteam HHW Cityrun 2016

Waarom een runningteam sponsoren?

De-Eiken-Tafel is als organisatie ook nauw betrokken bij sportieve evenementen die goede doelen ondersteunen. In 2016 (en waarschijnlijk ook de volgende jaarlijkse edities van dit evenement) sponsort De-Eiken-Tafel een runningteam tijdens de HHW Cityrun bij Night. Op vrijdag 15 april 2016 vond dit evenement plaats met een stijgend aantal deelnemers van ongeveer 2.500 enthousiaste hardlopers. Volwassenen kunnen kiezen uit een afstand van 5 km en 10 km. De start en finish zijn op het bruisende Coolplein in Heerhugowaard. De opbrengst van de 2016 editie gaat in overleg met de hoofdsponsor Rabobank o.a. naar Revas Showdown voor het aanschaffen van benodigde materialen. Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele handicap. Showdown wordt vaak vergeleken met tafeltennis voor blinden, vanwege het formaat van de speeltafel. Naast Showdown is er nog een aantal andere goede doelen die vanuit de opbrengst van de loop worden ondersteund.

Wie nemen deel aan het runningteam van De-Eiken-Tafel?

HHW CityrunHHW Cityrun

Aan de tweede editie van dit populaire evenement heeft De-Eiken-Tafel een paar echte ”die-hards” gevraagd om voor het team van De-Eiken-Tafel te lopen:

Robbert Hoendervoogt:

Robbert Hoendervoogt

Met zijn slanke postuur en bijna 2 meter lichaamslengte is hij de haas van het team gebleken. Met een tijd van een slordige 43 minuten op de 10 km zou je gerust kunnen stellen dat een toptijd van 40 minuten haalbaar moet zijn voor hem in de toekomst als hij wat vaker zou trainen en de drank wat minder rijkelijk zou laten vloeien. Dat hij een drukbezette, geslaagde ondernemer is met een goedlopende optiek in Krommenie (Mirck Optiek) zorgt voor de nodige tijdsdruk en stress wat uiteraard ten koste gaat van zijn training om tot echte toptijden te komen. Wat een (verborgen) talent heeft die Robbert!

Ramesh Jongens:

Ramesh Jongens

In groot contrast met de andere mannen van dit team heeft Ramesh de ideale lichaamsbouw voor de hardloopsport waar Kenianen nog van kunnen dromen. Met een lichaamslengte van ongeveer 165 cm en een lichaamsgewicht van ongeveer 55 kg loopt Ramesh zodanig ”licht” dat hij maar 1 keer per 10 jaar nieuwe hardloopschoenen nodig heeft: zijn zolen slijten namelijk nauwelijks. Gelukkig stond er tijdens de tweede editie geen voor hem desastreus opstuwende wind waardoor hij met een soepele tred op een prima eindtijd van 45:30 is uitgekomen. Volgende keer zal het doel voor de 10 kilometer binnen 45 minuten zijn, als zijn strakke studieschema het toelaat om nog intensiever te kunnen trainen.

Eugene Striekwold:

Eugene Striekwold

Eugene is ”by far” (en niet alleen vanwege zijn leeftijd van 46 jaar) de meest ervaren deelnemer van het team. Hij heeft meerdere halve en hele marathons in verschillende landen op zijn naam staan. De Marathon van Rotterdam liep hij op zondag 10 april om vervolgens 5 dagen later op vrijdagavond 15 april een ”cooling down” te doen tijdens de HHW Cityrun met een heerlijke tijd van 47:40. Hardlopen is een echte passie voor Eugene en dat blijkt uit zijn voorbereidingen op alle loopafstanden; met speciale kleding (compressiesokken), aerodynamisch kapsel, trainingsschema’s en aangepaste voeding weet hij op analytische wijze optimale resultaten te boeken. Deze analytische werkwijze heeft hij zich als Key Account Manager eigen gemaakt om ook voor zijn (bijna gelijknamige) werkgever Ingenico het optimale resultaat uit e-commerce activiteiten voor zijn klanten te bereiken.

Kirsten Rooth:

Kirsten Rooth

In het redelijk door testosteron gedomineerde deelnemersveld is het heerlijk om een gracieus lopende, vrouwelijke verschijning als Kirsten te mogen zien opdoemen. Kans is groot dat vele mannen haar graag als haas zouden zien, maar dat zou de gemiddelde snelheid van alle deelnemers behoorlijk naar beneden halen. Met haar eindtijd van net boven de magische grens van 1 uur kan ze toch erg tevreden zijn want ze is een drukbezette, charmante en ondernemende zakenvrouw die haar sporen in de evenementen- en hotelbranche heeft verdiend en mede daardoor weinig tijd heeft om te trainen.

René Sluis:

Team De-Eiken-Tafel.nl

René is initiatiefnemer, oprichter en eigenaar van o.a. De-Eiken-Tafel.nl en Uitschuiftafel.com. Na het starten van deze websites in het jaar 2009 heeft hij pas na 7 jaar de tijd, kracht en financiële middelen bij elkaar geschraapt om een runningteam te sponsoren. En wat voor één!!!! Speciale dank gaat uit naar Drukkerij Proja en RP Creative voor de logo’s, huisstijl en bedrukte sportshirts. Alleen al de gedachte aan de oprichting van een ”eigen” runningteam zou vermoeden dat je een persoonlijk record op de 10 km zou moeten kunnen lopen. Het tegendeel is echter waar, want door klachten aan de linker hamstring (geen smoesje!) was een gebruikelijke eindtijd binnen 45 minuten niet haalbaar. Ondanks een gevoelsmatige Quasimodo of Renéanderthaler loop (lange rechterpas afgewisseld met een korte linkerpas) was de eindtijd met 45:48 toch zeker acceptabel. Volgende editie gaan we weer voor onder de 45 minuten!

Uiteraard is het belangrijk om het vochtgehalte in het lichaam na een hardloopwedstrijd zo snel mogelijk weer op peil te krijgen. Ook daar zijn we in geslaagd!!!

IMG_3900IMG_3899

 

eiken tafel

uitschuiftafel